Етикети

, , ,

Рецепта:

Чаша брашно

Шепа стафиди

Шепа орехи

Шепа бадеми

300 ml вино

Олио

Време

Всичко се омесва със 100 ml вино. Останалите 200 се омесват със стомашна киселина, направо от бутилката. Не му е ден на готвача. От тестото се правят малки топчета и се пекат 20-тина минути на загрята фурна. След 20 минути се започва да се ядосва, защо вече не са готови, както пишеше ясно в рецептата и с едно „ебал съм го“ се отива пред компютъра и се чати с приятели. Тази фаза може да продължи неопределено време. Сладките преминават през 50 нюанса черно, нито един от тях ядивен, което е напълно ОК. Тези сладки не са за живи хора.

„За бог да прости“ – духовната алтернатива на „язък“

Огънят се потушава и сладките се оставят да изстинат. Готвачът обаче не успява да се справи с пламъците и умира. Миг преди смъртта си си казва „поне ще опитам сладките, нали са за неживите“. В следващия момент обаче разбира, че вече не иска сладки, защото няма желания като цяло. Би съжалил липсата им, но няма и чувства. Гледай ти. Тамън му се беше отворило място за щастие, пък той… мъртъв.

Advertisements